Uddrag af døgnrapport fra mandag 241218 til torsdag 271218

Uddrag af døgnrapport fra mandag 241218 til torsdag 271218

Uddrag af døgnrapporten fra juleaftensdag til og med torsdag d. 271218 kl. 0700

Uddrag af døgnrapport fra mandag 241218 kl. 0700 til torsdag 271218 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Julens anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kornvænget, Lejre
Søvej, Hvalsø
Osvejen, Bjerge Sydstrand, Store Fuglede
Torvet, Køge
Kelstruplund, Jyderup, Vig
Guldblommevej, Roskilde
Unionsvej, Køge
Jernbanevej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kornvej, Roskilde
Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde
Pilevej, Tølløse
Åstræde, Strøby Egede, Køge
Bøgevænget, Solrød Stand
Sønderlundsvej, Roskilde
Granhegnet, Greve
Soltoften, Vig
Nordvestvej, Svebølle
Tranevej, Himmelev, Roskilde
Sankt Hans Gade, Roskilde
Hasselparken, Jyllinge
Lærkevej, Roskilde
Dyssevænget, Kalundborg
Klokkervej, Roskilde
Hovedgaden, Borup
Overdrevsvej, Store-Heddinge (2 steder)
Dalbyvej, Ejby, Lille-Skensved
Filipsdalvej, Bjerge Mark, Store Fuglede
Sæbyvej, Sæby Mark, Kirke-Hyllinge
Skyttevej, Roskilde (2 steder)
Skovbovængets Alle, Roskilde
Lysholmsvej, Roskilde (2 steder)
Skovvej, Jyllinge
Gøderup Mosevej, Gøderup, Roskilde
Vintre Møller, Kirke-Såby
Valhals Kvarter, Greve
Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg
Bøssebjerg, Lestrup, Nykøbing Sj.
Dyndledsvej, Enderslev, Hårlev

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Bobjergvej, Asnæs
Kalundborgvej, Fårevejle

————-

Lukket for publikumsekspedition på lokalstationer i jul/nytårsperioden

Publikumsekspeditionerne på lokalstationerne og i politibutikkerne samt udlændingeekspeditionen på Køge politistation er alle lukket mellem jul og nytår. Der er således kun åbent på politistationen i Roskilde for personlige anmeldelser og f.eks. aflevering af hittegods. Servicecentret er dog klar til at hjælpe dig, hvis du ringer til politiet på tlf. 114. Første åbningsdag vil være onsdag d. 2. januar 2019.

————–

Mandag (juleaftensdag) – tirsdag (juledag):

Mistænkeligt forhold – Pilevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 1407 fik politiet en henvendelse fra en meget opmærksom kvindelig beboer på vejen, idet hun kl. ca. 1200 havde set en fremmed kvinde gå rundt og tage billeder af nogle huse på vejen. Da anmelderen ville henvende sig til den fremmede kvinde for at høre nærmere til formålet med fotograferingen, løb den fremmede kvinde væk og er ikke efterfølgende blevet identificeret. Anmelderen oplyste, at hun sammen med øvrige beboere på vejen var meget opmærksomme på fremmede personer, idet der var lavet flere aftaler på vejen om at holde øje med hinandens huse i juledagene, når man på skift ikke var hjemme.

Politiet kan kun rose beboerne på vejen for at lave disse aftaler om nabohjælp i denne tid, hvor der erfaringsmæssigt plejer at være indbrud i de private boliger i juledagene, når beboerne er på familiebesøg eller bortrejste.

Brandundersøgelse / vold mod personalet – Smedegade, Roskilde

Kl. 1939 rykkede politiet ud til en mindre røgudvikling på en hospitalsafdeling for uligevægtige personer. Det viste sig, at en 34-årig mandlig indlagt beboer måske kunne mistænkes for at have lagt noget papir oven på en tændt kogeplade med mindre røgudvikling til følge. Efterfølgende kastede han varm kaffe i ansigtet på en 32-årig kvindelig plejer, som var ansat på afdelingen. Når politiet har undersøgt brandsagen nærmere og måske fået underbygget mistankegrundlaget mod den 34-årige, kan han forvente at blive afhørt til de to hændelser i løbet af juleaftenen på hospitalsafdelingen.

Mistænkelige forhold – Drosselvej, Roskilde

Kl. 1956 rykkede politiet ud til området, idet en fremmed person var set gå rundt inde i et hus og nu befandt sig udenfor. Anmelderen mistænkte personen for at være en indbrudstyv. Politiet fik kontakt til en mand fra Makedonien, som faktisk havde legalt ærinde på stedet, idet han var en juleferiegæst i Danmark. Der var således ikke grundlag for at foretage videre i sagen.

Mistænkelige forhold – Lergravsvej, Tåstrup, Holbæk

Kl. 2101 fik politiet en henvendelse om en mistænkelig mand, der var set luske rundt i området og blandt ved et hus på vejen. Politiet kørte til området, men kunne ikke umiddelbart finde nogen.
Kl. 2122 fik politiet en anmeldelse om muligt indbrud i øjeblikket i en villa på samme vej. Politiet var hurtigt fremme og kunne glæde beboeren med, at en kat kunne mistænkes for at have fået anmelderen til at tro, at uvedkommende havde været på spil på stedet.

Spirituskørsel – Landevejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 2117 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Føllenslev for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mistænkeligt forhold – Morbærvej, Roskilde

Kl. 0009 fik politiet en anmeldelse om, at en person med lommelygte gik rundt inde i et mørklagt hus. Anmelderen frygtede derfor, at der kunne være tale om en indbrudstyv. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til husets beboer, der på grund af strømsvigt gik rundt med en lommelygte. Der var således tale om legalt forhold.

Brandundersøgelse – Lilleholm, Greve

Kl. 0130 var der opstået ildebrand i noget affald, der havde forsamlet sig i en kælderskakt ved en skole. Der var kun tale om en mindre brand med røgudvikling til følge, så der skete ikke nogen skade på fast ejendom. Politiet skal undersøge stedet nærmere for at finde brandårsagen, som måske kan være f.eks. et cigaretskod.

Vold – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 0421 fik politiet kontakt til en forslået, 19-årig mand fra Roskilde, som havde fået et knytnæveslag i ansigtet under ophold i Jernbanegade ved et diskotek. En person havde henvendt sig for at stille et spørgsmål, og da den 19-årige svarede, fik han slaget i ansigtet. Politiet anholdt kort efter en 19-årig mand fra Ishøj, som blev sigtet for vold. Offeret blev sendt på skadestuen til fornøden behandling og registrering af skaden, og den anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tirsdag (juledag) – onsdag (2. juledag):

Brandundersøgelse – Søndervang, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1111 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et kombineret skur og overdækket carport. Der var kraftig røg fra bygningsdelene, som nærmest var overtændt ved brandvæsnets ankomst. Stedets 47-årige mandlige beboer havde opdaget branden og slået alarm, da husets HFI-relæ pludselig var slået fra. Ingen kom til skade ved branden, der dog forårsagede store skader på skuret og carporten. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.

Narkokørsel – Odsherredvej (rute 21), Grevinge – Holbæk

Kl. 1730 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 24-årig mand fra Nykøbing Sj. for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest indikerede, at føreren var påvirket af hash under kørslen. Den 24-årige blev dog løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i afmeldt bil – Odsherredvej, Hønsinge Nrm., Nørre-Asmindrup – Odsherred
Kl. 1910 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 28-årig mand fra Græsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvis nummerplader var afmeldt hos SKAT. Bilen var således hverken registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret, ligesom den 28-årige ikke medbragte sit kørekort under kørslen og i øvrigt i en narkometertest blev testet positiv for påvirkning af hash. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt efter afhøring til sagerne.

Færdselsuheld / spirituskørsel mv. – Holbækvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 1938 ønskede politiet at standse en personbil, som var forsynet med nogle nummerplader, der ikke tilhørte bilen og rettelig burde sidde på en anden bil. Bilisten satte dog farten op i forsøget på at køre fra politiet fra Kvanløse til Kongsdal, hvor et hegn blev påkørt. Bilisten fortsatte dog videre, medens politiet måtte standse ved det påkørte hegn. Kort efter fandt politiet et par kilometer længere fremme en personbil, som var forulykket og nu lå på taget. Det viste sig at være bilen med de forkerte nummerplader. På ulykkesstedet traf politiet en 34-årig kvinde fra Roskilde og en 38-årig mand fra Mørkøv, som begge blev anholdt, da det viste sig, at bilen var meldt stjålet. Begge blev indbragt til skadestuen, hvor de begge fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, idet politiet arbejder ud fra en tese om, at manden var føreren af bilen under flugten fra politiet og i forbindelse med færdselsuheldene undervejs. Manden var i øvrigt frakendt kørekortet i forvejen og er også mistænkt for at have begået flere færdselsforseelser undervejs. Begge anholdte er løsladt efter endt sagsbehandling, og den stjålne bil er bragt til et værksted med henblik på senere udlevering til ejeren.

Røgalarm aktiveret – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 2004 rykkede politiet ud til beboelsesområdet, idet en røgalarm var blevet aktiveret i kælderen, hvorfra der i øvrigt var røglugt. Det viste sig ved politiets nærmere undersøgelse, at politinæserne kunne dufte lugten af brændt hash i en foliebakke efterladt på stedet. Det formodes at være årsagen til aktiveringen af røgalarmen i kælderen. Ingen personer blev truffet på stedet.

Narkokørsel – Lillevangsvej, Greve

Kl. 2238 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 19-årig mand fra Rødovre for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (hash).

Hurtig julebilist – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2243 målte færdselspolitiet en bilist til at køre mindst 174 km/t ad motorvejen, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t jf. skiltningen på motorvejen. Bag rattet i den hurtige personbil sad en 26-årig mand fra Horsens, som blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og derfor ud over bøden kan forvente en påstand om en betinget frakendelse af førerretten (ny teori- og køreprøve skal aflægges, hvis han findes skyldig).

Brandundersøgelse – Omøvej, Køge

Kl. 0006 opdagede en patrulje, der var i området i forvejen i anledning af mulig rudeknusning i en eller flere busser omkring Lerbæk Torv, at der var ildebrand i et skur. Brandvæsnet blev tilkaldt og begyndte slukning af branden, der på grund af brandvæsnets hurtige indsats ikke fat i bebyggelsen i området. Ingen personer kom til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet.

Brand slukket af beboere – Bjælkerupvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 0131 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et stråtækt hus. Der var ca. 10 personer til stede. Alle var dog kommet ud og dermed i sikkerhed. Det viste sig dog ikke at være så alvorligt, idet beboerne selv havde nået at slukke en mindre brand i en værelse. Her var en halogenlampe af ukendte årsager væltet ned i en dyne, som var blevet antændt. Ilden havde så bredt sig lidt til et gulvtæppe, men havde dog ikke fået mere fat, end at beboerne selv kunne slukke ilden. Ingen kom til skade ved branden, og politiet foretager sig ikke yderligere i anledning af branden.

Brandundersøgelse – Tolstrupvej, Tolstrup, Ringsted

Kl. 0353 udbrød der brand i et enderækkehus, hvor fem personer boede. De var dog ude og dermed i sikkerhed ved brandvæsnets og politiets ankomst til stedet. Familien var vågnet ved lugten af røg, hvorefter de var hoppet ud ad et vindue, inden de slog alarm til brandvæsnet. De blev tilset af personale fra en tilkaldt ambulance, men blev vurderet til at være uskadte som følge af branden. Årsagen til brandens opståen kender politiet ikke med sikkerhed, men har mistanke til en el-radiator. Det skal undersøges nærmere af politiet, efter at beboerne er blevet genhuset et andet sted.

Onsdag (2. juledag) – torsdag:

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 1200 rykkede politiet ud til et færdselsuheld med to bilister impliceret. En 29-årig mand fra Kalundborg havde som fører af en personbil bremset ned for at foretage et venstresving. Det opdagede en 40-årig mand fra Mørkøv for sent, så han med sin personbil – trods forsøg på at undvige højre om – ramte bagenden af den 29-åriges personbil. Begge havde kørt i nordøstlig retning, og ingen af dem kom til skade ved uheldet. Vragdele og knust glas lå på kørebanen, og begge biler blev midlertidigt placeret i rabatten, da begge skulle bugseres væk efterfølgende. Kun de to bilister blev impliceret i uheldet.

Brandundersøgelse – Teglværksvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1533 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur, hvor der også skete en eksplosion som følge af branden. Det viste sig, at en 31-årig mand fra Jyderup tidligere havde foretaget en reparation af en knallert. Herunder havde han spildt benzin på gulvet, og benzindampe var formentlig efterfølgende blevet antændt af en terrassevarmer i skuret. Den mindre brand som følge heraf udviklede sig eksplosivt, da ilden tilsyneladende fik fat i to kanonslag, som eksploderede. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag nu undersøges nærmere af politiet for at afdække, om nogen kan drages til ansvar for brandens opståen.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – Nørregade, Ringsted

Kl. 1541 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både hash og amfetamin under kørslen i personbilen, som han i øvrigt ikke måtte føre, idet han ikke havde nogen førerret. Den 51-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mistænkeligt forhold – Skeevej, Allindelille, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 1758 fik politiet en henvendelse om, at der kom både lys- og lydalarm fra en bolig på en nærmere angivet adresse. Lydalarmen ophørte efter et stykke tid, så der kun var lysalarm. Politiet kørte til stedet, men kunne ikke finde noget mistænkeligt hverken på den opgivne adresse eller i området.

Brande i biler – Dalhuset / Digehuset, Greve

Kl. 2045 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i to biler, der stod på en p-plads ved Dalhuset, Greve. Det lykkedes at begrænse branden i den ene bil, medens den anden udbrændte. Bilerne stod med så stor indbyrdes afstand, at branden fra den ene ikke kan have bredt sig til den anden bil. Vidner i området kunne også oplyse politiet om, at en person i mørkt tøj havde kastet noget mod bilerne, der begge havde fået knust et vindue i forbindelse med brandens opståen. Politiet skal undersøge de brændte biler næmrere, idet politiet arbejder med en tese om, at der kan være tale om forsætlig brandstiftelse. Politiet var til stede i området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men fandt ikke umiddelbart noget, der kunne føre frem til hverken mistænkte eller den konkrete brandårsag.
Kl. 2350 fik politiet og brandvæsnet igen en melding om brand i en enkelt bil, der stod parkeret på Digehusets p-plads i Greve. Efter at brandvæsnet havde fået slukket ilden, kunne politiet konstatere, at også denne bil havde fået knust en rude, inden der var udbrudt brand i bilen. Flere patruljer var igen i Askerød-området for at lede efter mistænkelige personer eller spor efter bilbrandene i aftens løb. Også denne bil formodes at være sat i brand i af p.t. ukendte gerningsmænd, som politiet nu forsøger at få identificeret i forbindelse med nærmere undersøgelse af de brændte biler. De pågældende bilejere er underrettet om brandene i deres biler.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte set noget mistænkeligt i forbindelse med bilbrandene i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – Indbrud i supermarkeder / færdselsuheld mv. – Lejre / Hvalsø / Tølløse

Kl. 0059 fik politiet den første henvendelse fra et alarmfirma om, at tyverialarmen var blevet aktiveret i supermarkedet Fakta, Kornvænget, Lejre. Politiet fik også en supplerede oplysning om, at der tidligere på natten havde været indbrud i en Fakta-butik i Sorø. I Lejre var supermarkedets døre brudt op, men der var tilsyneladende intet stjålet.
Kl. 0113 fik politiet så den anden anmeldelse fra et alarmfirma om et indbrud i supermarkedet Fakta, Søvej, Hvalsø. Her var også indgangsdørene opbrudt, og der var stjålet diverse mønter fra det sikre betalingssystem ved kasseområdet.
Da politiet nu havde kendskab til mindst tre indbrud i supermarkeder fra samme butikskæde, kørte politiet præventivt ud til nærliggende supermarkeder i samme kæde for at se, om nogen måske ville begå indbrud i flere tilsvarende butikker.
I Tølløse på Industrivej ved supermarkedet Fakta bemærkede en politipatrulje to mænd i færd med at opbryde butikkens indgangsparti, medens en mindre personbil var efterladt få meter derfra. Da de to mænd fik øje på politiet, løb de hen til personbilen, hvori de flygtede med høj hastighed væk fra området. Politiet fulgte efter og fandt kl. 0133 den samme bil forulykket i en skarp vejkurve på Kvarmløsevej ved jernbanen, hvor bilen lå på siden. Under bilen delvist i klemme lå en mand, som politiet fik frigjort ved at vælte bilen tilbage på sine hjul. Der var tale om føreren, som var en spirituspåvirket, 36-årig mand fra København S. Han blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen i Holbæk, hvor han p.t. er indlagt til observation, men forventes udskrevet i løbet af formiddagen. Han har fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Endvidere har den 36-årige heller ikke førerret. Den forulykkede bil viste sig at være stjålet ved et indbrud i privat beboelse i Hillerød for ca. 14 dage siden, ligesom bilen i øvrigt var forsynet med stjålne nummerplader. I selve bilen fandt politiet ud over indbrudsværktøj også mønter og nogle rammer øl. En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge den forulykkede bil samt uheldsstedet. Passageren i bilen var en 26-årig mand fra Vejby, som blev anholdt på uheldsstedet. Begge anholdte skal afhøres til sagerne om indbruddene i Fakta-supermarkeder i løbet af formiddagen, hvorefter anklagemyndigheden vil fremstille dem i et grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *