Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 17. august

Døgnrapport:

 

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 17. august

 

Skiftetøj, sidespejl og spritsejlads. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

 

SKOLESTARTEN

Onsdagvar politiet igen til stede ved en række af politikredsens skoler for at se på trafikken ved politikredsens skoler og for at hjælpe både nye og gamle trafikanter trygt og sikkert frem. Det blev blandt andet til tilsyn ved Møllevangskolen i Kongsted, Sakskøbing skole, Horslunde landsbyordning, Horslunde Realskole, Ruds-Vedby skole, Trelleborg Friskole i Hejninge, Eggeslevmagle skole, Skælskør skole, Hashøjskolen i Slagelse, Kulsbjerg skole i Nyråd, Sydbyskolen i Næstved, Ll. Næstved Skole i Næstved, Nordskovskolen i Haslev og Flakkebjerg skole i Slagelse.


Brovej i Slagelse blev en 38-årig mand sigtet for ikke at have spændt en 11-årig dreng forsvarligt fast i bilen.

En af politiets målebiler fra den automatiske trafikkontrol stod mellem klokken 8.09 og 10.09 på
Chr. Richardtsvej i Vordingborg, som også er en skolevej. Her blev 11 målt til at køre hurtigere end de tilladte 50 km/t, og den højeste hastighed blev målt til at være 68 km/t.

Mellem klokken 11.21 og 14.00 stod en ATK-bil på Østre Ringvej ved
Stenlængevej i Næstved, der også er en skolevej. Her blev 21 målt til at køre mere end hastighedsbegrænsningen på 60 km/t, og den hurtigste, som kørte 82 km/t, står til et klip i kørekortet.

Fra klokken 14.05 til 19.00 var en målebil på Holbergsvej i Dianalund, hvor man højst må køre 50 km/t. Det var der 36, der ikke overholdt, og de fem havde så meget fart på, at de står til et klip i kørekortet.

 

RØDBYHAVN: Flere med ulovlige stoffer og våben

Ved indrejsekontrollen i Rødbyhavn fandt politiets udlændingekontrol onsdag i flere tilfælde ulovlige stoffer og genstande. Klokken 12.50 var det en 22-årig mand fra København, hvor en narkohund snusede op, at han havde 1,1 gram hash på sig. En 29-årig udenlandsk mand blev klokken 18.10 afsløret med to poser med seks gram hash. De blev begge sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Klokken 19.00 var det en 22-årig udenlandsk mand, der havde en peberspray og en springkniv. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og våbenloven.

En 38-årig udenlandsk mand kom torsdag morgen klokken 4.30 i land fra færgen, men han havde ikke spændt sine to børn forsvarligt fast i bilen. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af færdselsloven og står til et klip i kørekortet.

 

RØNNEDE: Motorcyklist fløjet til rigshospitalet efter færdselsuheld

Onsdag klokken 13.56 skete der et færdselsuheld ved Olstrup. En bil med en 62-årig mand fra Stege ved rattet kom sydfra og drejede til venstre fra Vordingborgvej ad Ny Ulsevej, men tilsyneladende overså føreren en modkørende motorcyklist, som ramte ind i bilen på højre side. Motorcyklisten var en 78-årig mand fra Vanløse, som blev fløjet til rigshospitalet i lægehelikopteren til behandling for sine skader. Bilisten blev rutinemæssigt tjekket for henholdsvis spiritus og euforiserende stoffer, men ingen tests gav udslag. Vejen var spærret frem til kort før klokken 16, mens uheldsstedet blev undersøgt af politiets bilinspektør.

 

NÆSTVED: Skiftede tøj uden for

Kvickly

Politiet fik onsdag klokken 17.22 en anmeldelse om, at der stod en mand uden tøj på uden for
Kvickly på Kvægtorvet i Næstved. Selv om det var en varm sommerdag, var det måske på kanten af det tilladelige slet ikke at have tøj på, så derfor blev en politipatrulje sendt til stedet. Her traf politibetjentene en 27-årig mand fra Rønnede, der forklarede, at han havde været i vandet og var i færd med at skifte tøj, og på et tidspunkt ikke havde haft tøj på. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kan nu vente en bøde på 1.000 kroner.

 

SORØ: Slog sidespejlet af bil

En 26-årig mand fra Sorø blev onsdag klokken 18.30 så vred på en bilist, som var kørt ind på Elmebjergvej i Sorø, at han slog på den ene bildør, så der kom en bule, og han slog også sidespejlet af bilen. Det var tilsyneladende en uoverensstemmelse i trafikken, der udløste hans vrede, og da politiet kort efter kom til stedet, blev han sigtet for hærværk.

 

NYSTED: 59-årig sigtet for spritsejlads

Onsdag klokken 19.25 anmeldte vidner, at der muligvis sejlede en mand omkring i Nysted havn, som var spirituspåvirket. Han havde sejlet en jolle med påhængsmotor og var sejlet ind foran andre, og da de påtalte det, havde han være opfarende. Det var en 59-årig mand, som blev alkometertestet, og testen viste, at han havde en promille, der var højere end det tilladte. Derfor blev den 59-årige anholdt klokken 20.25 og sigtet for overtrædelse af søloven.

 

SLAGELSE: 17-årig med hash

Politiet tjekkede onsdag aften klokken 22.03 tre personer, der opholdt sig på en p-plads i Oehlenschlægersgade. Grunden var, at der lugtede kraftigt af hash, og derfor blev de tre visiteret. Det var to 16-årige og en 17-årig fyr, og den 17-årige, der er fra Boeslunde, havde 1,1 gram hash på sig. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har ikke modtaget nogen anmeldelser om indbrud i privat beboelse i det seneste døgn.

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By

Vej

Tid

Type

Kontrollerede

Fartbilister

Tilladt

Hurtigste

Klip

Boeslunde
Korsør Landevej
Onsdag klokken 6.37-8.50
ATK
312Dianalund
Holbergsvej
Onsdag klokken 14.05-19.00
ATK
480
36
50 km/t
73 km/t
Fem klip

Næstved
Østre Ringvej ved Stenlængevej
Onsdag klokken 11.21-14.00
ATK
996
21
60 km/t
82 km/t
Et klip

Sorø
Vestmotorvejen
Onsdag klokken 9.19-11.30
ATK
2586
7
130 km/t
183 km/t
En betinget frakendelse

Vordingborg
Chr. Richardtsvej
Onsdag klokken 8.09-10.09
ATK
291
11
50 km/t
68 km/t

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By

Vej

Tidspunkt

Dannemare
Græshavevej
Onsdag klokken 9.48-10.20

Bestilt færdselskontrol: En bilist blev målt til at køre 70 km/t, og det giver et klip i kørekortet

Lolland Kommune

Onsdag klokken 8.30-9.30
En blev sigtet for ikke at have spændt sikkerhedsselen og en for at bruge håndholdt mobil under kørslen

Sakskøbing
Parkvej
Onsdag klokken 7.20-8.05

Skolestart: En blev sigtet for at køre på elløbehjul uden hjelm

Søllested
Hovedgaden
Onsdag klokken 10.27-11.07

Bestilt færdselskontrol: Ingen sager

Vordingborg
Sydmotorvejen
Onsdag klokken 6.45-7.15
Ingen sager

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By

Vej

Tidspunkt

Person

Sigtet for

Boeslunde
Boeslunde Byvej
Onsdag klokken 8.56
22-årig mand fra Korsør

Narkokørsel. Den 22-årige blev også sigtet for kørsel uden førerret og for at køre i en uindregistreret bil uden forsikring og for tyveri af nummerplader. Da han flere gange tidligere var blevet sigtet for at køre uden kørekort, blev den bil, han kørte i, beslaglagt på stedet.

Der blev fundet en machete på 33 cm, 8,9 gram ecstasy, 75,1 gram hash og 3,9 gram amfetamin og to kanonslag. Den 22-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven, lov om euforiserende stoffer og fyrværkeriloven.

Nakskov
Maribovej
Onsdag klokken 23.18
56-årig mand fra Nakskov
Spirituskørsel

Slagelse
Jasminvej
Torsdag klokken 1.07
26-årig mand uden fast bopæl
Spiritus- og narkokørsel

Stubbekøbing
Møllestræde
Onsdag klokken 7.47
53-årig mand fra Stubbekøbing
Spirituskørsel

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *