Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 28. december 2018

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 28. december 2018

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

 

Fremstilling i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 21-årig iransk mand, der er sigtet for butikstyveri. Manden var torsdag kl. 15.35 i Magasin i Aarhus, hvor to butiksdetektiver holdt øje med ham, fordi han gik rundt med tre parfumeæsker. Den ene vagt stod klar til at pågribe manden, da han gik ud af butikken, uden at alarmen blev aktiveret.

 

Da vagten tog fat i manden, kunne han se, at han var i besiddelse af en såkaldt russerpose, hvori de tre parfumeæsker lå. Alarmerne sad stadig på parfumerne, men på grund af sølvpapiret i russerposen, var alarmen ikke blevet aktiveret. Den 21-årige blev ført med ind på et kontor, hvor man afventede politiets ankomst. Da patruljen kom frem, blev manden anholdt og sigtet for butikstyveri af tre parfumer til en værdi af godt 2300 kr.

 

**

 

Knuste en ølflaske i hovedet på en buskontrollør

Østjyllands Politi blev torsdag kl. 09.02 kaldt ud til Viborgvej i Aarhus, hvor to Securitas-vagter stod med en voldelig mand foran indgangen til Den Gamle By. De to vagter havde kontrolleret billetter i buslinje 3A, hvor de havde bedt en 26-årig mand om at vise billet. Det kunne manden ikke, og han fik derfor en afgift, som han underskrev med et andet navn, end han havde identificeret sig med. Den ene vagt stillede derfor nogle kontrolspørgsmål, hvilket tilsyneladende provokerede den 26-årige så meget, at han greb fat i kraven på kontrolløren, så han fik en rift på halsen.

 

De to kontrollører ville have den 26-årige med ud af bussen og bad ham flere gange om at sætte den øl fra sig, som han havde i hånden. Det nægtede han, og da de var på vej ud af bussen, slog han den ene kontrollør i hovedet med flasken. Ude på gaden tilbageholdt de to vagter manden, indtil politiet kom frem. Betjentene bad den 26-årige, der lå på jorden, om at identificere sig, hvilket kan gjorde. Han fik besked på, at han ville få lov til at rejse sig op, hvis han lovede at opføre sig ordentligt og tage det roligt.

 

Da den 26-årige kom op at stå, begyndte han at synge og danse, og betjentene bad ham flere gange om at holde mund og stå roligt. Da han nægtede at følge betjentenes anvisninger blev han sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og lagt i håndjern. Han blev kørt til Aarhus Politigård, hvor han fik lov til at sove rusen ud. Han endte med at blive sigtet for grov vold, for vold mod nogen i offentlig tjeneste og for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

Spritbilist endte i en hæk

Torsdag kl. 18.24 var en løbeklub på løbetur på De Lichtenbergsvej i Grenaa, da én af løberne, en 51-årig kvinde, fik øje på en bil, der holdt inde i en hæk mellem De Lichtenbergsvej og Kystvejen. Inde i bilen sad en mand, der, uden held, forsøgte at køre bilen frem og tilbage. Kvinden så manden stige ud af bilen på en måde, der fik hende til at mistænke, at han var påvirket af spiritus, og hun så sit snit til at tage bilnøglen fra ham. Mens han forvirret ledte efter sine bilnøgler, ringede kvinden efter politiet.

 

Da patruljen kom frem, sad den 66-årige mand på forsædet, og han forklarede, at der var kommet en modkørende bil, hvorfor han var blevet nødt til at undvige og derfor var endt i hækken. Manden lugtede af alkohol og virkede spirituspåvirket, hvilket blev bekræftet af en alkometertest, der viste en promille noget over det tilladte. Manden blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev kørt til Grenaa Politigård, hvor han fik taget en blodprøve. Manden var ikke kommet til skade i forbindelse med færdselsuheldet.

**

Fyrværkeri stjålet fra container

Østjyllands Politi fik torsdag morgen en anmeldelse om, at der var blevet stjålet ca. 40-50 kg fyrværkeri fra en container på Hornbjergvej i Hornslet. Ukendte gerningsmænd havde, formentlig ved brug af en skærebrænder, skåret containeres låsesystem op og dermed fået adgang til fyrværkeriet. Det tyder på, at tyveriet er sket tirsdag aften den 25/12 kort før midnat, og der er set to biler på stedet og ca. seks personer.

Har man set nogen personer i området kort før midnat den 25/12, eller har man yderligere oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 114. Husk kun at købe fyrværkeri fra godkendte salgssteder, så du er sikker på, at fyrværkeriet er lovligt og lever op til reglerne. Få flere gode råd om køb og brug af fyrværkeri hos Sikkerhedsstyrelsen.

**

Kørende salgsvogn

En patrulje spottede natten til fredag en bil på Klostergade i Aarhus. I bilen sad en mand og to andre mænd blev set stige ind i bilen, hvorefter de kørte lidt rundt i området. Det virkede mistænkeligt, og patruljen standsede derfor bilen kort tid efter. I bilen fandt betjentene en del poser med kokain, der var gjort klar til salg, og bilens 29-årige fører blev derfor sigtet for salg af narko. Da han desuden virkede narkopåvirket, blev han også sigtet for narkokørsel.

 

I forbindelse med ransagning af bilen forsøgte en af passagererne, en 22-årig mand, flere gange at forlade stedet på trods af, at betjentene bad ham om at blive. Han endte derfor med at blive anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 29-årige og den 22-årige blev begge kørt til politigården i Aarhus.

**

Højtråbende kvinde endte med at blive anholdt

Østjyllands Politi blev natten til fredag kl. 00.53 kaldt ud til Prinsessegade i Randers, hvor der var opstået uoverensstemmelser mellem en meget fuld kvinde og en taxachauffør. Kvinden havde, sammen med en mandlig bekendt, kørt en tur med taxaen og hun havde lovet at betale, men da hun steg ud, ville hun alligevel ikke betale. Betjentene tog fat i den meget berusede kvinde, der råbte og spyttede efter betjentene.

 

Kvinden blev sat op ad en husmur, mens betjentene mæglede mellem taxachaufføren og den mandlige passager, der til sidst endte med at betale for turen. I mellemtiden fortsatte kvinden med råbe og skabe sig, og hun ville ikke efterkomme betjentenes anvisninger om at dæmpe sig. Hun blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kørt med til politigården i Randers. Godt halvanden time senere blev den 32-årige kvinde løsladt igen, og på vej ud af døren fik hun en bøde på 1500 kroner med i hånden.

**

Tiggere bortvist fra Strøget

Østjyllands Politi fik torsdag eftermiddag flere anmeldelser om, at der sad nogle mænd og tiggede på strøget i Aarhus. Der blev sendt en patrulje, der tog kontakt til de to mænd på henholdsvis 30 og 38 år, der begge var fra Rumænien. De blev bortvist fra stedet og gjort bekendt med, at de ville blive sigtet og anholdt, hvis de blev set tigge på Strøget igen.

**

Drenge med ”pistol”

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 18.21 en anmeldelse om, at nogle drenge løb rundt med en pistrol ved Storcenter Nord. En patrulje fik kort efter, ved Fakta på Jens Baggesens Vej, fat i gruppen af drenge, der var i alderen 13-16 år. I en rygsæk fandt betjentene en softgun, der tilhørte en af drengene. Drengene fik besked om, at det er meget uhensigtsmæssigt at gå rundt med en softgun, der kan forveksles med en rigtig pistol, og patruljen kontaktede deres forældre, som ville tage en snak med drengene.

**

Færdsel

Torsdag kl. 07.41 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Randers SV. En 34-årig kvindelig bilist kom kørende ad Aarhusvej mod syd, da hun med lav fart påkørte en bil, der blev ført af en 51-årig kvinde. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Torsdag kl. 07.46 skete der et færdselsuheld på Søndre Ringgade i Aarhus. Ved krydset ved Skanderborgvej holdt to biler for rødt. Den 26-årig mandlige fører af den forreste bil slap koblingen, så bilen langsomt trillede bagud og ramte bilen bagved, der blev ført af en 52-årig kvinde. Der skete ingen skade ved sammenstødet.

Torsdag kl. 13.02 skete der et færdselsuheld på Hovvejen i Hasselager. En 44-årig mandlig bilist kom kørende over en bakketop og nåede ikke at bremse, før han ramte ind i to biler, ført af henholdsvis en 27-årig mand og en 53-årig mand, der holdt stille på vejen. Der skete ingen personskade, men betydelig materiel skade.

Torsdag kl. 20.00 foretog en patrulje en rutinekontrol af en bil på Thorvald Jensens Vej i Aarhus. Bilens 25-årige mandlige fører virkede narkopåvirket og blev derfor sigtet for narkokørsel. Han blev anholdt og kørt med til politistationen for at få taget en blodprøve.

Natten til fredag kl. 03.22 foretog en patrulje en rutinekontrol af en bil på Jernaldervej i Aarhus V. Bilens 18-årige mandlige fører virkede narkopåvirket og blev derfor sigtet for narkokørsel. Han blev anholdt og kørt med til politistationen for at få taget en blodprøve.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 12 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Solbakken i Hammel begået mellem onsdag den 28/11 kl. 21.00 og fredag den 30/11 kl. 08.30
 • På Skåde Højgårdsvej i Højbjerg begået mellem lørdag den 22/12 kl. 10.00 og onsdag den 26/12 kl. 23.30
 • På Frejasvej i Spentrup begået mellem mandag den 24/12 kl. 20.00 og torsdag den 27/12 kl. 10.55
 • På Bassegården i Hornslet begået onsdag den 26/12 mellem kl. 11.00 og kl. 20.00
 • På Laurbærvænget i Tranbjerg begået torsdag den 27/12 kl. 13.10
 • På Chr. Hauns Alle i Randers begået onsdag den 26/12 kl. 20.00
 • På Carl Blochs Gade i Aarhus begået mellem fredag den 14/9 og onsdag den 19/12 kl. 12.30
 • På Ny Munkegade i Aarhus begået mellem søndag den 23/12 kl. 15.00 og torsdag den 27/12 kl. 15.00
 • På Skovgårdsvænget i Tranbjerg begået torsdag den 26/12 mellem kl. 07.00 og kl. 18.40
 • På Ørnehøjen i Lystrup begået mellem søndag den 23/12 kl. 12.00 og torsdag den 27/12 kl. 20.15
 • På Elleparken i Lystrup begået torsdag den 27/12 mellem kl. 18.00 og kl. 21.20
 • På Stokbrovej i Elev, Lystrup begået torsdag den 27/12 mellem kl. 17.00 og kl. 21.45

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *