Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 040320 kl. 0700 til torsdag den 050320 kl. 0700.

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Grævlingens Kvarter, Ejby, Lille-Skensved
Holbækvej, Allindemagle, Ringsted
Svaneengen, Herfølge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Hunde på motorvejen – Vestmotorvejen, Kværkeby, Ringsted

Kl. 06.33 onsdag morgen fik politiet henvendelser om, at et par store hunde løb frit rundt på motorvejen. Til sidst havde de lagt sig i midterrabatten og kiggede på den kraftige morgentrafik på stedet. Politiet kørte til området og traf to børn på 10 og 14 år, som var ude at lede efter familiens to hunde. Vejdirektoratet fik sammen med politiet sendt to skiltevogne til stedet, hvorefter det lykkedes at få hundene reddet fra midterrabatten til sikkert område uden for motorvejsarealet. Kort efter ankom hundeejeren – en 33-årig mand fra Ringsted – til stedet i bil, så han kunne køre hundene og børnene hjem. Inden han forlod stedet, sigtede politiet ham for overtrædelse af hundeloven på grund af de strejfende hunde. Den 33-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen er blevet afgjort.

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 09.44 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en medicinalvirksomhed, idet nogle medarbejdere var kommet til skade. Det viste sig, at to mænd på 26 og 37 år havde været i færd med at adskille et rør, hvor der mod forventning var tryk i. Det medførte, at vand indeholdende salpetersyre sprøjtede ud i ansigtet på dem. De blev derfor begge bragt til skadestuen til kontrol, men var tilsyneladende sluppet uden alvorlige skader. Arbejdstilsynet blev tilkaldt, så de i samarbejde med politiet kunne undersøge de nærmere omstændigheder ved ulykken for at kunne afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Brandundersøgelse – Overdrevsvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 10.57 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en villa, hvor politiet kunne konstatere, at branden var på husets førstesal. Branden blev slukket efter ca. 30 minutters indsats fra brandvæsnet, men førstesalen var udbrændt. To personer – en 37-årig kvinde og en 42-årig mand – havde reddet sig selv ud, men blev dog begge kørt til kontrol på skadestuen for eventuel røgforgiftning. Politiet forlod området kl. ca. 12.00, idet brandtekniske undersøgelse for at finde brandårsagen først skulle foretages senere med brandefterforskere, der vil arbejde ud fra en tese om, at branden formentligt er opstået på et børneværelse og måske i noget elektronisk udstyr. Senere på eftermiddagen omkring kl. 17.00 måtte brandvæsnet igen forbi brandstedet til en kontrol, idet nogen havde bemærket lidt røg fra stedet og derfor havde slået alarm. Ingen kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Vig – Odsherred

Kl. 14.27 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på rute 21 i det nordgående spor, idet en bilist var forulykket. Det viste sig, at en 21-årig mand fra Hørve under kørsel i en personbil hørte et højt brag fra bilens højre side, hvorefter han trak mod venstre og påkørte autoværnet på midten af vejen. Herved blev bilens airbags udløst, inden han standsede i midterrabatten. Da den 21-årige ikke var kommet til skade, registrerede politiet blot uheldet og foretager sig ikke yderligere, idet den 21-årige selv sørgede for fjernelse af det havarerede køretøj efterfølgende. Hvad årsagen til det høje brag var, har politiet ingen oplysninger om.

Røg fra oplader – Enghaven, Svogerslev, Roskilde

Kl. 14.58 slog en 14-årig pige fra Roskilde alarm til brandvæsnet, fordi hun havde lugtet røg i huset, da hun kom hjem. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at der ikke var ildebrand nogen steder. På et værelse fandt brandvæsnet dog en oplader, som var kortsluttet og formentlig derfor havde udviklet lidt røg. Der var ikke sket nogen skade i øvrigt, så myndighederne forlod derfor stedet straks efter.

Bortvisning af uønskede personer – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 15.22 bad personalet i et supermarked om hjælp fra politiet til at bortvise ca. 10 personer, som dagligt opholder sig på stedet. De var nu begyndt at råbe skældsord mod personalet formentlig med baggrund i en nylig fyring af en medarbejder, som de tilstedeværende syntes godt om. Politiet traf ved supermarkedet otte mænd og to kvinder fra Kalundborg, som alle blev bortvist fra stedet uden problemer.

Lov om euforiserende stoffer – Parkvej, Køge

Kl. 16.44 fik en patrulje øje på en mand med bar overkrog. Han løb rundt i området og ind i en opgang, hvor politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 45-årig mand fra Køge. Ved en kontrol af manden, der opholdt sig i visitationszonen i Køge, fandt politiet ham i besiddelse af knap tre gram hash. Politiet sigtede ham for den ulovlige besiddelse af hashen, som blev beslaglagt som bevis og med henblik på senere destruktion.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Sølystvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.53 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 25-årig mand fra Kalundborg ad Sølystvej. Han havde ikke nogen førerret og måtte derfor ikke være fører af bilen, så han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Da politiet ved en nærmere kontrol af hans personlige forhold kunne konstatere, at han havde adskillige tilsvarende sager om kørsel uden førerret inden for de seneste tre år, besluttede politiet at beslaglægge hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Mistænkeligt forhold – Strandvejen, Køge

Kl. 03.12 kontaktede en 32-årig mand fra Køge politiet, fordi han var blevet vækket af en fremmed mand, der havde banket på terrassedøren ind til stuen, hvor han lå og sov. Manden havde også lyst ind med en lommelygte, hvorefter anmelderen havde råbt op, så manden flygtede væk i løb. Politiet kørte til området for at lede efter manden, men fandt ikke nogen mistænkelige personer. Om den fremmede mands adfærd måske var optakten til et natligt indbrud, vides således ikke. Der var ingen tegn på opbrydning af døre eller vinduer på anmelderens bopæl.

Indbrud i villa – Svaneengen, Herfølge – Køge

Kl. 03.34 fik politiet henvendelser fra både beboeren selv, men også fra naboen til en adresse, hvor en rude netop var blevet knust i en privat bolig. Anmelderne havde derfor en formodning om, at der var tale om et igangværende indbrud, hvorfor politiet kørte med flere patruljer til området. På stedet traf politiet en 32-årig mand, der havde set en person iført lys trøje flygte til et køretøj, som personen var flygtet videre i. Det var ifølge politiets undersøgelser ikke lykkedes personen at komme ind i boligen. Politiet fandt heller ikke nogen mistænkelige personer eller køretøjer i området.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området umiddelbart før anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkeligt forhold udviklede sig – Kæret / Nældebjergvej, Greve

Kl. 05.07 fik politiet en henvendelse fra et par vejmænd, som undrede sig nogle personers adfærd ved en plæneklipper. Det så ud, som om mændene var ved at stjæle plæneklipperen, hvorfor vejmændene greb ind og fik tilbageholdt en mand i nærheden af en bil. Et par andre var stukket af fra området ad en sti. Politiet kom til stedet og fik den tilbageholdte identificeret som en 28-årig mand fra Brønshøj. En politimand eftersøgte de flygtede i nærheden og fik Enebærhegnet kontakt til en mistænkt mand, som blev oplyst om, at han var anholdt. Han satte sig dog så voldsomt til modværge, at en borger på vejen blev opmærksom og kontaktede alarmcentralen få flere politifolk frem til stedet. Til sidst lykkedes det at få pacificeret manden, der havde tiltalt politimanden med diverse ukvemsord og i øvrigt lagt hindringer i vejen for gennemførelsen af en anholdelse. Den anholdte viste sig at være en 20-årig mand, der var eftersøgt af Sydsjællands og Lolland-Falsters politi i en sag om tyveri fra en varebil. Efter afhøring til sagerne i forbindelse med anholdelsen vil den 20-årige blive overgivet til nabopolitikredsen til videre foranstaltning i deres sag. Den anholdte, 28-årige blev tilbageholdt ved siden af sin egen bil og blev sigtet for forsøg på tyveri af plæneklipperen. Efter afhøring til sagen løslod politiet torsdag formiddag den 28-årige, som dog vil høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *