Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. april 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.30 en 28-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Hun sigtes for forsøg på ildspåsættelse ved natten til torsdag at have forsøgt at sætte ild til Aarhus Universitetshospital Psykiatrien på Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N.

Ifølge sigtelsen medbragte hun to flasker tændvæske, adskillige papirhåndklæder og flere lightere til stedet og skrev beskeder til politiet om, at hun ville sætte ild til den psykiatriske afdeling.

Hun nåede dog ikke at sætte ild til noget, inden hun kl. 5.25 blev anholdt i nærheden af hospitalet.

Den 28-årige sigtes desuden for hærværk ved ildspåsættelse ved kort før kl. 5.00 at have sat ild til en skraldespand ved et stoppested tæt på hospitalet.

**

Tip førte til beslaglæggelse af våben og narko

En borger, der havde benyttet sig af Tip Politiet-funktionen på politiets hjemmeside, ledte onsdag kl. 8.55 Østjyllands Politis specialpatrulje til en adresse i Aarhus N. Ifølge tippet blev der solgt stoffer fra lejligheden, og da betjentene stod foran døren, kunne de da også tydeligt lugte hash.

Patruljen kunne høre, at der var personer i lejligheden, men ingen åbnede for betjentene trods gentagne anråb, og til sidst blev døren derfor brudt ind.

I lejligheden befandt sig to mænd på 22 og 24 år, og da de så betjentene, kastede den ene nogle salgsposer med hash ud af vinduet. Poserne blev dog hurtigt fundet og beslaglagt.

Ud over poser, der var kastet ud af vinduet, var der gemt flere andre poser med hash og skunk, og begge mænd blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Den 24-årige mand blev desuden sigtet for overtrædelse af kniv- og våbenloven, da betjentene fandt en machete og en peberspray, som han erkendte var hans.

**

Kvinde udsat for vold i bus

En 23-årig kvinde kontaktede onsdag kl. 16.50 politiet og fortalte, at hun cirka halvanden time tidligere var blevet overfaldet af tre unge mænd i bus 1A i Aarhus C.

Kvinden forklarede, at hun kl. 15.20 var steget på bussen på Nørreport, og kort efter begyndte de tre unge mænd at komme med forskellige kommentarer og tilråb rettet mod hende. Flere af tilråbene var ifølge kvinden skældsord, der var rettet mod, at hun har asiatisk baggrund.

Da kvinden kom med en kommentar til de unge mænd, kom de tættere på, og ifølge kvinden sparkede den ene hende over benet flere gange. Hun rejste sig op for at stå af, men blev hevet i armen af den ene unge mand, sparket og væltet omkuld, inden de tre unge mænd løb ud af bussen og forsvandt.

Kvinden har foreløbigt givet følgende signalement af manden, der sparkede hende:

• Ikke etnisk dansk af udseende, mørk i huden
• Ca. 15-18 år
• Ca. 170 cm
• Kort, lyst hår

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. Har du set episoden i bussen, eller har du oplysninger om, hvem de tre unge mænd er, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114.

**

Udgav sig for at være søster – fældet af fødselsdag

En 26-årig kvinde forsøgte onsdag at udgive sig for at være sin lillesøster, men et simpelt kontrolspørgsmål var med til at afsløre hende.

En patrulje standsede hendes bil på Røgelvej i Brabrand omkring kl. 11.15. En betjent mente, at han kunne genkende kvinden, og at hun var frakendt kørekortet.

Da patruljen henvendte sig, oplyste hun dog søsterens navn og cpr-nummer og sagde, at de lignede hinanden meget. Og der er en ret stor lighed mellem de to, konstaterede betjentene, da de slog kvinderne op i deres systemer. Derfor var det ikke umiddelbart til at afgøre, om kvinden talte sandt eller ej.

Hun blev nu bedt om at vise billed-ID, men det havde hun ikke på sig.

Betjentene var vedholdende og begyndte nu at stille forskellige kontrolspørgsmål, og spurgte blandt andet kvinden om datterens fødselsdato. Nu blev kvinden lidt stille, men forklarede, at hun kun vidste, hvilket år hun var født, og at hun aldrig kunne huske, hvornår hun præcist havde fødselsdag.

Det fik betjentene til at sigte hende for at oplyse forkert navn til politiet og for at køre uden førerret. Begge dele erkendte den 26-årige kvinde i øvrigt, da hun stod på politistationen.

**

Betjente fandt macheter i bagagerummet

En patrulje kørte onsdag omkring kl. 17.50 til en p-plads på Dr. Holsts Vej i Åbyhøj, hvor nogle borgere havde meldt om mistænkelig adfærd blandt nogle mænd i nogle biler på stedet.

Da betjentene kom frem, stod en bil efterladt på p-pladsen, og da det lugtede af hash fra den, åbnede patruljen den og ransagede den.

Gemt i bagagerummet lå to macheter, som blev beslaglagt. Lidt efter fik patruljen fat i den 19-årige ejer af bilen, som blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

Sigtet for spritkørsel på ATV

En 30-årig mand ringede onsdag kl. 18.11 til politiet og fortalte, at han stod på Lyngbyvej i Trustrup, hvor han havde foretaget en civil anholdelse af en ung mand, som han mistænkte for at have kørt spritkørsel.

Den 30-årige forklarede, at han var kommet kørende i sin bil, da en ATV med tre unge mænd kom kørende imod ham, og da han blev blændet af lyset fra ATV’en, blinkede han med lygterne. Det fik føreren af ATV’en til at kvittere med en strittende langemand.

Den 30-årige vendte rundt og fulgte efter ATV’en, som standsede kort efter. Da manden fik kontakt med de tre mænd, virkede føreren påvirket af alkohol, og han tilbageholdt ham derfor, tog nøglen fra ham og kontaktede politiet.

Imens gik førerens to jævnaldrende venner hastigt fra stedet med ATV’en.

Da betjentene kom frem, blev ATV-føreren, en 20-årig mand anholdt og sigtet for spritkørsel. Da den 20-årige sad i politibilen sparkede han til den ene betjent, og han blev derfor også sigtet for vold mod politiet.

En anden patrulje gik ud for at lede efter de to andre unge mænd, og de fandt dem kort efter gående på en grusvej i nærheden. Mændene forsøgte at stikke af, men gav hurtigt op og afslørede, at de havde gemt ATV’en i et skovstykke lidt derfra.

ATV’en blev fundet og bragt til nærmere undersøgelse.

**

26-årig anholdt efter fund af narko og våben

Østjyllands Politis specialpatrulje dukkede onsdag omkring kl. 17.00 op på en adresse i Aarhus V, hvor de havde mistanke om, at der var narko.

Den 26-årige mand, der bor i lejligheden, åbnede lettere modvilligt for patruljen, der ransagede hjemmet. På adressen blev der fundet og beslaglagt flere salgsposer med kokain, en del tusinde kroner i kontanter, nogle ulovlige piller og to pebersprays.

På baggrund af fundene blev den 26-årige anholdt og sigtet for narkosalg og for overtrædelse af våbenloven.

**

Ukrudtsbrænder skyld i brand

Politi og brandvæsen kørte onsdag kl. 16.11 til en mindre brand i en udestue og garage på en adresse i Risskov.

Branden blev slukket, inden den nåede at brede sig til stuehuset, og ingen personer kom til skade. Det viste sig, at branden var opstået, efter at en af beboerne på adressen, en 54-årig mand, havde benyttet sin ukrudtsbrænder. I den forbindelse var der kommet gløder i græsset, som var fløjet op og antændt udestuen.

Den 54-årige mand blev på den baggrund sigtet for uforsigtig omgang med ild.

Desværre er ukrudtsbrændere skyld i en del brande hvert år – for at undgå brandfare bør du følge disse fem råd:

1. Hold afstand til bygninger og biler og undgå at brænderen i nærheden af skure og andet brændbart
2. Hold øje med glemte gløder og gå aldrig fra en varm ukrudtsbrænder
3. Hav altid vand i nærheden
4. Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
5. Brug kun ukrudtsbrænderen i fugtig jord og vindstille vejr

**

Knallertaktion gav flere sigtelser

Flere af Østjyllands Politis færdselsbetjente var onsdag aften på knallertaktion på vejene i og omkring omkring Randers.

Det blev til flere sigtelser for overtrædelse af færdselsloven. Syv knallerter blev noteret til at kunne køre for hurtigt – to af dem blev beslaglagt.

På en af de tunede knallerter, der blev standset, sad en 48-årig mand, som havde fået farten op på næsten 60 km/t, da han kørte på Rådmands Boulevard i Randers.

Et blæs i alkometeret indikerede, at han var alt for påvirket af alkohol til at køre, og han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel.

Selvom fokus var på knallerterne, blev der også sigtet nogle bilister – i alt blev 26 personer sigtet.

Resultatet af onsdagens aktion:

• 7 tunede knallerter – to af dem beslaglagt
• 5 manglende registrering
• 2 knallert ej forsikret
• 2 Fejl og mangler
• 1 spritkørsel på knallert
• 1 manglende hjelm
• 1 Manglende tegngivning
• 1 Spærrelinje overskredet
• 7 Mobiltelefoner (alle biler)
• 4 Sikkerhedssele (alle biler)
• 1 Ej efterkomme anvisninger fra politiet
• 1 Kørsel uden førerret (bil)
• 1 Overladelse (bil)
• 1 Hastighed landevej, klip (bil)
• 1 Hastighed, betinget (bil)

**

Specialpatruljen fandt poser med kokain og hash

Et par betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje gik onsdag kl. 21.15 patrulje ved Godsbanen i Aarhus, og her kunne de pludseligt lugte hash fra en lille skurvogn. Ved vognen sad to mænd omkring et bord, og på bordet lå en pose med skunk.

Tæt på mændene lå flere poser med skunk, hash og kokain, og den ene, en 24-årig mand, erkendte, at det var hans stoffer.

Han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

**

Færdsel
Onsdag kl. 11.05 skete der et færdselsuheld i krydset Holmevej/Egebæksvej i Højbjerg. En 44-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i bil ført af en 62-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 44-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 14.44 skete der et færdselsuheld på Vestre Ringgade ved Søren Frichs Vej i Aarhus C. En 28-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 20-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade – bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 17.10 skete der et færdselsuheld ved tilkørslen til Herningmotorvejen ved Harlev. En 41-årig kvindelig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en lysmast i siden af vejen. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Onsdag kl. 19.20 blev en 27-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Aarhus C. I bilen lå flere salgsposer med hash, og hun blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Onsdag kl. 20.28 blev en 42-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Dytmærsken i Randers C. I hendes bil lå der en mindre mængde hash og amfetamin, og i hendes nøglebundt hang et knojern. Hun blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af våbenloven.

Onsdag kl. 21.04 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Prins Christiansgade i Randers C. Da den 28-årige havde en mindre mængde amfetamin i lommen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

Indbrud
Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Langvadvej i Tørslev ved Ørsted begået mellem tirsdag d. 27/4 kl. 16.00 og onsdag d. 28/4 kl. 6.30

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *