Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. august 2022

 

Døgnrapport:

 

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. august 2022

 

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

 

Grundlovsforhør i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.00 en 48-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for grov vold ved at have snittet en 36-årig mand med en kniv i ansigtet.

Ifølge sigtelsen fandt overfaldet sted kl. 17.45 på en beværtning i Mørke, hvor både den 48-årige og den 36-årige var gæster. Den 48-årige gik ifølge vidner på stedet pludseligt hen til den 36-årige, tog en kniv frem og svingede kniven mod hans ansigt, så der kom nogle mindre skader på ansigtet.

Herefter råbte den 48-årige nogle trusler mod den 36-årige og stak af fra stedet, inden politiet blev tilkaldt.

Kl. 00.05 traf en patrulje den 48-årige i en bil på Sigridsvej i Brabrand, hvor de fik ham standset og anholdt. Da han er frakendt kørekortet og virkede påvirket af euforiserende stoffer, blev han ud over voldsforholdet også sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Han er desuden sigtet for trusler og for overtrædelse af knivloven.

Den 48-årige fremstilles i retten med henblik på varetægtsfængsling.

**

 

Falske bankbude forsøgte at narre ældre kvinder

Østjyllands Politi fik onsdag tre anmeldelser fra Randers C, hvor ældre kvinder var blevet kontaktet af mænd, der udgav sig for at være fra banken.

En 82-årig kvinde blev først på eftermiddagen ringet op af en mand, der fortalte, at han var fra hendes bank, og at nogen havde forsøgt at svindle med hendes konto. Hun skulle derfor have et nyt dankort, og hvis hun gav ham pinkoden, så kunne hun bare bruge den samme til det nye kort. Han ville så sende en medarbejder hen for at hente det gamle kort.

Kvinden udleverede pinkoden, men da en mand kort efter bankede på for at hente det gamle kort, fattede hun alligevel mistanke og nægtede at udlevere det.

Et par timer senere fik politiet en ny anmeldelse. En 92-årig kvinde, der bor i samme område, var blevet udsat for præcis samme nummer, og denne gang havde den udsendte ”bankmedarbejder” fået fat i kortet. Gerningsmændene nåede dog ikke at få hævet penge på kortet, inden det var spærret.

Det samme skete for en 99-årig kvinde kort efter, men heller ikke her nåede gerningsmændene at få penge ud af det.

Den mand, der kom for at hente dankortene, beskrives som:

• Dansk af udseende, lys i huden
• Ca. 175 cm
• Kort, brunt hår
• Korttrimmet fuldskæg
• Talte dansk
• Iført lyseblå skjorte og lyseblå jeans

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen og hører gerne fra folk, der har informationer om gerningsmændene.

Politiet opfordrer på det kraftigste til, at man aldrig udleverer sin pinkode eller sit dankort til nogen. Din bank vil aldrig bede om din kode eller tage ud på din bopæl for at hente et kreditkort.

Tag gerne en snak med dine ældre familiemedlemmer og advar dem om fremgangsmåden.

**

 

Færdselskontrol i det vestlige Aarhus – 18-årig fik kørselsforbud

Østjyllands Politi foretog onsdag aften en færdselsindsats i det vestlige Aarhus, og det afstedkom et mindre antal sigtelser. Seks bilister kan se frem til en bøde på 1.500 kroner, da de ikke havde sele på, mens en enkelt bilist heller ikke havde spændt sit barn fast, hvilket både giver en bøde og et klip i kørekortet.

En 18-årig ung mand endte med at få tildelt et kørselsforbud, da han foretog en ulovlig overhaling højre om og på den måde sikrede sig et klip i kørekortet. Da det var den 18-åriges anden klip, fik han et kørselsforbud, der betyder, at han nu skal bestå en ny teori- og køreprøve, inden han må køre bil igen.

En 47-årig mand risikerer en bøde på op til 15.000 kroner, da han kørte rundt med ni flasker lattergas, som lå løst i bilen. Da lattergasflaskerne betragtes som farligt gods, skal de transporteres på særlig sikker vis – blandt andet skal de være korrekt spændt fast. Flaskerne blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

En enkelt bilist kørte så stærkt, at han fik en betinget frakendelse af kørekortet, mens tre andre fik et klip for at køre for hurtigt i en byzone.

Sigtelserne ved onsdagens indsats fordelte sig på følgende vis:

• 6 voksne uden sele
• 1 barn uden sele – klip
• 3 hastighed i byzone – klip
• 1 ulovlig overhaling
• 1 ej medbragt kørekort
• 1 mobil under kørslen – klip
• 1 kørsel på cykelsti
• 1 hastighed – betinget frakendelse
• 1 kørsel uden førerret
• 1 overladelse af køretøj til person uden førerret

 

**

 

Aggressiv mand spyttede på betjent

En patrulje kørte onsdag kl. 14.42 til en adresse i Viby J, hvor flere borgere var utrygge ved en mand, der smed flasker ud af sit vindue i sin lejlighed og var meget højtråbende og aggressiv.

Da betjentene kom frem, fik de kontakt til den 25-årige beboer, som var opfarende og virkede påvirket af stoffer. Patruljen forsøgte at tale manden til ro, men da han fortsatte sin aggressive fremtoning og begyndte at sparke på flere døre i opgangen, blev han anholdt.

På vej ind på politigården råbte den 25-årige adskillige skældsord mod patruljen, og da han også spyttede på en af betjentene, endte han med en sigtelse for vold mod polititjenestemand.

**

Anmeldelse om vold i Randers C

En 54-årig mand kontaktede natten til torsdag kl. 3.12 politiet og anmeldte, at han havde været udsat for vold på Viborgvej ved Christian Hauns Allé i Randers C.

Ifølge den 54-årige var han netop steget ud af en taxa, da han kom i diskussion med en anden mand på gaden. Det endte med, at den 54-årige blev overfaldet med flere slag i ansigtet.

Den 54-årige havde fået nogle mindre skader i ansigtet, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere.

**

Færdsel

Onsdag kl. 10.40 blev en 47-årig mand standset af en patrulje på Asylgade i Odder og sigtet for at køre på en uindregistreret knallert og for kørsel i frakendelsestiden. Da han havde en mindre mængde amfetamin i lommen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Onsdag kl. 17.12 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej i Viby J. En 26-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 50-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 26-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Onsdag kl. 18.16 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Aarhus N. I bilen lå en mindre mængde kokain, som en 26-årig mandlig passager erkendte var hans. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Onsdag kl. 19.00 blev en 25-årig mandlig bilist standset i en bil på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N og sigtet for kørsel uden førerret. Hans mor blev efterfølgende sigtet for at have overdraget sin bil til en person uden kørekort.

Natten til torsdag kl. 00.58 blev en 43-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Holme Møllevej i Viby J.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Ydesmindevej i Ebdrup Mark begået onsdag d. 17/8 kl. 10.15
• På Jernbanevej i Brabrand begået mellem fredag d. 22/7 kl. 00.00 og fredag d. 12/8 kl. 14.30
• På Djursvej i Randers SV begået onsdag d. 17/8 mellem kl. 6.30 og kl. 15.20
• På Christian X’s Vej i Viby begået lørdag d. 13/8 kl. 11.00
• På Stennehøj Allé i Højbjerg begået mellem onsdag d. 17/8 kl. 14.00 og torsdag d. 18/8 kl. 00.04

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *