Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. april 2021 kl. 07.00 til 29. april 2021 kl. 07.00.

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:
Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Strandmældevej, Strøby Egede, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:
Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:
Bispehøjen, Holbæk

Tyveri fra køretøjer:
Tingbjergvej, Bjæverskov

12-årig pige blev forulempet – Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred
Kl. 14.39 modtog politiet en anmeldelse om, at en 12-årig pige fra lokalområdet var blevet forulempet af en mand, da hun gik tur på en sti ved et grønt areal kaldet ”Byens Bakke” nær Gl. Nykøbingvej i Svinninge, Nørre-Asmindrup, Odsherred. En patrulje blev sendt hjem til pigen for at lave en indledende afhøring i sagen. Hendes mor var til stede ved afhøringen.

Pigen havde bemærket en lille sort bil, der holdt på parkeringspladsen ved Byens Bakke på Gl. Nykøbingvej. Da hun gik på stien mod Byens Bakke kom en mand imod hende.

Pigen beskrev ham som:
A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 30-40 år, 175-180 cm, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: blå jeans og blå eller sort T-shirt. Kørte fra stedet i en lille sort personbil med fire døre.

A sagde ikke noget til pigen, men tog fat i hende og hun blev lagt kortvarigt ned, hvor han løftede op i hendes bluse. Hun kæmpede imod og vristede sig fri og løb fra stedet. A kørte herefter fra stedet i den lille sorte bil, som havde holdt på parkeret ved Byens Bakkes parkeringsplads.

Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til den beskrevne mand, for at afhøre ham til sagen. Pigen led ikke fysisk overlast ved episoden, men var selvfølgelig rystet oven på oplevelsen. Hun skal genafhøres til sagen, hvilket vil foregå som videoafhøring på grund af pigens unge alder.

Vidner som har set den beskrevne mand eller den lille sorte bil køre i området før eller efter episoden bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring til politiet på tlf. 114.

Ung mand fik frarøvet taske i bussen – Bus 501A mod Højvang, Holbæk

Kl. 14.59 anmeldte faren til en 16-årig ung mand, at sønnen havde fået frarøvet sin taske, da han kørte i bus 501A fra Holbæk Station mod Højvang af en ung mand. Tasken indeholdt Airpods, sundhedskort og en oplader.

En patrulje blev sendt hen til den 16-årige, som blev afhørt afhørte den 16-årige til sagen. Da den 16-årige steg på bussen på stationen bemærkede han en ung mand, som han ikke kendte, der gav tegn til at den 16-årige skulle sætte sig.

A: Mand, 15-20 år, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: sort halsedisse, sorte joggingbukser og sort hættetrøje.

De talte lidt sammen, hvorunder A bad om at se den 16-årige mærke taske. A kiggede på tingene i tasken og tog fotos af hans personlige kort med telefonen. Herefter viste A, at han havde en kniv i bukselinningen og truede den 16-årige, som blev frataget tasken med indhold. Herefter steg den 16-årige af bussen og kontaktede sin far, som anmeldte sagen til politiet.

Politiet efterforsker nu sagen om røveri mod den 16-årige og søger i den forbindelse vidner, som kan have overværet, hvad der skete i bussen. Politiet vil desuden indhente overvågning fra bussen for at belyse sagen. Vidner som har set den beskrevne unge mand, eller som i øvrigt kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Ukrudtsbrænder antændte brand – Stevnsbovej, Køge

Kl. 16.32 kom et alarmopkald om mindre brand i nogle tørre blade, som var startet ved brug af ukrudtsbrænder på en privat ejendom. Da politi og brandvæsen kom frem havde husejeren selv fået slukket ilden med en vandkande før den spredte sig til huset. Der skete derfor kun mindre sodskader op af husets gavl. Beredskabet kunne derfor fortsætte til andre opgaver.

Politiet vil gerne opfordre borgerne til at være forsigtige med ild, da naturen er tør, da det ikke har regnet i et stykke tid. Det er en god ide at have vand tæt på, ved brug af gasbrænder eller åben ild, da en glød let kan antænde tørre blade eller andet let brandbart.

Trusler mod medarbejder på podestation – Gasværksvej, Holbæk

Kl. 21.38 anmeldte en medarbejder på podestationen ved Falcks covid-19 testcenter i Holbæk, at han tidligere på aftenen var blevet udsat for trusler af en mand, som skulle testes på stedet. Manden var mødt op til test, hvor han begyndte at filme og tage fotos med sin mobiltelefon på stedet, hvilket ikke er tilladt. Medarbejderen bad ham derfor lade være, hvilket fik manden op i det røde felt og han blev truende i sin adfærd. Manden blev bedt om at falde til ro, da han ellers ikke kunne blive testet. Dette ophidsede manden yderligt, så han endte med at true medarbejderen på livet, før han forlod testcentret.

Politiet afhørte den forurettede medarbejder til sagen og efterforsker nu sagen, for at finde frem til den mistænkte mand, som skal afhøres og sigtes for trusler.

OPFØLGNING

Udenlandsk spiritusbilist fik straksdom – Roskilde

En 32-årig mand fra Ukraine blev i går ved et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde idømt en strakdsdom for spirituskørsel med en promille på 2,47 i en lånt personbil. En bekymret bilist ringede tirsdag aften til politiet, da den 32-årige kørte slingrende på Holbækmotorvejen mod øst ved Kirke-Såby, og en patrulje fik standset den 32-årige på Københavnsvej i Roskilde. Han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, som blev hastebehandlet, så resultatet af analysen kunne fremføres ved grundlovsforhøret dagen efter.

Den 32-årige erkendte kørslen og sagen kunne afgøres med en straksdom, som lød på 20 dages ubetinget fængsel, og udvisning af Danmark med et indrejseforbud på 6 år. Bilen blev endeligt konfiskeret, hvilket bilejeren, en polsk mand med adresse i Ringsted, vil blive orienteret om. Den 32-årige modtog dommen, og når den er afsonet vil den 32-årige blive udsendt til sit hjemland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *