Enkelt fodboldkamp bag stort antal frihedsberøvede

Gennemgående var sidste sæsons superliga-kampe præget af et tilfredsstillende lavt antal anholdte og frihedsberøvede. Men en enkelt kamp har sendt det samlede antal op på 664. Det viser Rigspolitiets årlige opgørelse over politiets indsats ved de hjemlige fodboldkampe.

Det var 1. december 2013, hvor der efter kampen mellem FC København og Brøndby skete frihedsberøvelse efter bestemmelserne i Politiloven af 484 personer.

– I dansk politi arbejder vi målrettet på, at også kampene mellem Brøndby IF og FC København skal kunne afvikles med et lavt antal frihedsberøvede. Det skal være en festlig begivenhed at gå til fodboldkamp, og derfor arbejder vi tæt sammen med de involverede klubber og deres fangrupperinger, siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.

Opgørelsen viser, at der er sket en stigning i antallet af sigtelser for vold i forbindelse med superliga-kampene. En stor del af stigningen kan dog relateres til en enkelt kamp i Østjylland i februar, hvor to grupper tilhængere satte hinanden stævne til et slagsmål, der ikke fandt sted i nærheden af selve kampen.

Afviklingen af UEFA-kampe i Danmark har i den forgangne sæson været præget af et stort antal frihedsberøvede. Dette skyldes især afviklingen af Esbjerg fB kampen mod Standard Liege den 28. november 2013. Her blev 115 personer frihedsberøvet efter bestemmelserne i politiloven. Der var tale om frihedsberøvede fra Belgien og Tyskland.

Der er pt registreret 77 personer, der har national karantæne, mens i alt 548 personer er registreret som uromagere.

Politi Døgnrapporter: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *