19 års fængsel for groft røveriforsøg

Nyhed:

 

19 års fængsel for groft røveriforsøg

 

Retten i Glostrup har i dag idømt fire varetægtsfængslede røvere lange fængselsstraffe for at planlægge et groft røveri mod et værdihåndteringsfirma i Taastrup.

 

Et stort planlagt røveri blev afværget, da politiet anholdt fem mistænkte røvere i november 2019.

De blev anholdt og varetægtsfængslet efter længere tids efterforskning, fordi politiet mistænkte dem for at være godt i gang med at forberede et groft røveri mod et værdihåndteringsfirma i Taastrup.

Nu er et nævningeting med tre juridiske dommere og seks nævninge ved Retten i Glostrup kommet frem til samme konklusion efter ni retsdage.

I dag blev den 51-årige franske hovedmand kendt skyldig i forsøg på særlig groft røveri mod værdihåndteringsfirmaet.

Han blev også dømt for at opholde sig i Danmark, selvom han var udvist for bestandig i 2012 i Østre Landsret, som dømte ham 10 års fængsel for et voldsomt røveri mod et andet værdihåndteringsfirma i Glostrup tilbage i 2008. Dermed trækker dagens dom tråde til et af det største røverier i Danmark:

”Det var politiets og anklagemyndighedens opfattelse, at de var ved at planlægge et nyt stort røveri med næsten samme drejebog som det store røveri mod en værdicentral i 2008, og det har nævnetinget nu dømt fire af dem for,” siger specialanklager Bo Bjerregaard, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Den 51-årige fik seks års fængsel, og efter afsoning skal han igen udvises af Danmark for altid.

Tre af de fire svenske medtiltalte på 23, 27 og 28 år blev også dømt for forsøg på særlig groft røveri mod værdihånderingsfirmaet i Taastrup.

”Dommen slår fast, at politiet effektivt forhindrede en gruppe kriminelle i at begå et stort røveri og alligevel fik indhentet beviser nok til at dømme fire af dem for at have planlagt det. Nu er der sat et foreløbigt punktum i en omfattende og kompliceret sag for politiet, anklagemyndigheden og nævningetinget,” siger specialanklager Bo Bjerregaard.

Den sidste svensker, som også er 27 år, blev frikendt for røveriet men dømt sammen med de to på 23 og 28 år for ulovlig tvang, trusler, grov frihedsberøvelse og røveri mod en mand i oktober 2019.

 

Fængsel til alle

Straffene fordelte sig således blandt de fire svenske tiltalte:

Den 23-årige og den ene 27-årige fik således hver fem års fængsel for det grove røveriforsøg samt for ulovlig tvang, trusler, grov frihedsberøvelse og røveri.

Den 28-årige fik tre års fængsel for det grove røveriforsøg. Han blev frikendt for tvang, trusler, frihedsberøvelse og røveri.

Den anden 27-årige fik to og et halvt års fængsel for ulovlig tvang, trusler, grov frihedsberøvelse og røveri.

Alle fire svenske statsborgere blev udvist af Danmark for bestandig.

 

Omfattende planlægning

De fem var i fællesskab tiltalt for forsøg på røveri af særligt grov beskaffenhed og planlagde sig grundigt på, hvordan de ville røve virksomheden.

Ifølge anklageskriftet undersøgte og filmede de virksomheden og lokaliteter i nærheden, skaffede maskeringer og elektronisk udstyr, ledte efter velegnede entreprenørmaskiner og undersøgte forskellige flugtmuligheder – alt med det formål at gennemføre røveriet og flygte med byttet uden at blive pågrebet.

Her skulle blandt andet også anvendes skraldebiler og partisansøm til at spærre vejen for politiet i lighed med røveriet mod et værdihåndteringsfirma i Glostrup i august 2008.

Alle fem har siddet varetægtsfængslet siden røveriet blev forpurret i 2019 og er fortsat fængslet efter dom.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *