19-årig tiltalt for færdselsdrab på Borups Allé

Nyhed:

 

19-årig tiltalt for færdselsdrab på Borups Allé

 

En 21-årig mand blev påkørt og dræbt, da flere biler kørte om kap på Borups Allé natten til den 20. juni. Føreren af den bil, der ramte den 21-årige, er nu blevet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

 

Den 19-årige tiltalte kørte, sammen med flere andre biler, ad Ågade og Borups Allé i retning ud af København. Det er politiets og anklagemyndighedens vurdering, at hastigheden undervejs nåede op på over 120 km/t på Bispeengbuen, hvor hastighedsgrænsen er 70 km/t.

I krydset Borups Allé-Mågevej blev den 21-årige fodgænger påkørt og døde på stedet. Det er anslået, at bilen ved påkørslen kørte cirka 100 km/t, hvor man må køre 60 km/t.

»Efterforskningen har klarlagt et forløb, der efter vores opfattelse rummer mange alvorlige lovovertrædelser. Vi har ud fra tiltalen vurderet, at der er grundlag for at rejse sagen som en nævningesag. Det sker typisk, når straffen kan overstige fire års fængsel,« siger advokaturchef Kristian Kirk Petersen.

Anklagemyndigheden har desuden nedlagt påstand om konfiskation af bilen, ubetinget frakendelse af førerretten og udvisning med indrejseforbud i minimum seks år.

Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet, siden han blev fremstillet i grundlovsforhør den 20. juni. Sagen er nu sendt til Retten på Frederiksberg, hvor den afventer berammelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *