Politiet skruer op for Twitter-trykket

Fredag 28. november 2014 skruer Nordjyllands Politi op for trykket på det sociale medie Twitter, idet politiet fra eftermiddagsvagten,Fredag 28. november 2014 skruer Nordjyllands Politi op for trykket på det sociale medie Twitter, idet politiet fra eftermiddagsvagten, dvs. fra kl. 15 til kl. 23, vil tweete direkte fra en uniformeret patruljevogn, samtidig med at der fra vagtcentralen på Politigården i Aalborg også udsendes tweets om relevante hændelser i politikredsen.

Desuden opfordrer de nordjyske politifolk til – pågældende fredagsvagt – at brugerne på Twitter går i dialog med politiet om opgaverne. Man kan fx skrive og stille spørgsmål om de opgaver, patruljevognen løser.

“Vi gør det her, fordi vi ved, at mange borgere er interesseret i at følge med i det arbejde, som vi hver dag udfører på offentlighedens vegne. Twitter giver mulighed for, at man kan følge vores arbejde ude fra de spidse ender, mens de rent faktisk sker,” forklarer lederen af beredskabet, politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau, der også kalder fredagens tiltag for en markering af, at  Nordjyllands Politi har rundet 16.500 følgere på det sociale medie.

Populært med patrulje-tweets
Politiinspektøren ved fra tidligere forsøg i politikredsen, at tweets fra en patruljevogn er populært, og hun understreger, at man på fredag har mulighed for at få en her-og-nu dialog med politiet.

“Vi sidder klar ved tasterne den dag, så har man spørgsmål til patruljens arbejde, så stil dem på Twitter – og patruljen vil svare,” opfordrer Marianne Vestergaard-Lau.

Positive politi-erfaringer
Nordjyllands Politi har været på Twitter siden 19. december 2012, altså snart i 2 år, og erfaringerne er indtil nu overvejende positive.

“Vi kan tweete om hændelser i dagligdagen, fx efterlysninger og advarsler om lommetyve, og vi kan tweete under større indsatser, fx i forbindelse med fodboldkampe eller under stormvejr,” siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau. 

Rummer risici
Twitter rummer også nogle risici, blandt andet kan man komme til at tweete for hurtigt, så man advarer gerningsmænd, eller man kan komme til at afgive forkerte oplysninger.

“Intet medie er perfekt. Alt nyt, man gør, rummer fordele og ulemper. Derfor skal vi tænke, før vi tweeter. Men vores erfaringer så langt er, at Twitters fordele langt overstiger ulemperne,” lyder vurderingen fra Marianne Vestergaard-Lau.

Sådan gør man
Find politiets profil på Twitter her: https://twitter.com/NjylPoliti – profilen kan også overvåges, uden at man selv har en profil.

På Twitter benyttes såkaldt hashtags (der ikke har noget med rigtig hash at gøre). Et hashtag er et søgeord, der gør det nemmere at finde tweets, som handler om de emner, man interesserer sig for. #politidk er politiet oftest brugte, og på fredag 28. november 2014 vil hashtagget #patrujletweets også optræde en hel del. dvs. fra kl. 15 til kl. 23, vil tweete direkte fra en uniformeret patruljevogn, samtidig med at der fra vagtcentralen på Politigården i Aalborg også udsendes tweets om relevante hændelser i politikredsen.

Politi Døgnrapporter: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *