1100 virksomheder har ikke svaret på politiets spørgeskema om deres oplevelse af kriminalitet i erhvervsområder

Kun 615 virksomheder ud af 1700 har svaret på den undersøgelse, Syd- og Sønderjyllands Politi er ved at samle data ind til.

Undersøgelsen skal kortlægge den kriminalitet, virksomheder i erhvervsområder i politikredsen oplever. Hensigten er på kvalificeret niveau at kunne forebygge den samme kriminalitet.

– Mange brancheorganisationer og virksomheder har i tiden løb sagt, at de er udsat for mere kriminalitet, end antallet af anmeldelser siger. Derfor er det meget vigtigt for os at få mørketallene ud i lyset og få langt mere konkret og nuanceret kortlagt, hvad der sker. Det siger lederen af Kriminalpræventivt Sekretariat hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Christian Østergård.

Det tager 10-15 minutter at besvare det udsendte spørgeskema, og tidsforbruget er rigeligt tjent ind, hvis man kan forebygge et indbrud, et dieseltyveri eller et hærværk.

Der er sendt to påmindelser ud til virksomhederne, men det har altså ikke givet det ønskede resultat. Derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi nu besluttet at forlænge svarfristen med en uge

– Når erhvervsvirksomhederne selv har lagt så stor vægt på at få gjort noget i forhold til kriminalitet, håber vi, at de kan indse nytten i at få den metodisk kortlagt og selv lægge de 15 minutters arbejde i det, siger Christian Østergård.

Politi Døgnrapporter: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *