Politiet og lokale aktører styrker indsatsen mod unges salg og forbrug af euforiserende stoffer

Midt- og Vestsjællands Politi offentliggør i dag den årlige plan for samarbejdet mellem politiet, kommunerne, andre offentlige myndigheder, interesseorganisationer og foreninger i politikredsen om at forebygge og bekæmpe kriminaliteten i lokalsamfundet.

“Samarbejdsplanen fokuserer på de indsatsområder, hvor det er særligt vigtigt, at vi forener kræfterne hos politiet, kommunerne og de øvrige lokale samarbejdsparter for at sikre de bedste løsninger på lokale udfordringer. På den måde skaber vi i fællesskab mest mulig tryghed og sikkerhed for borgerne i lokalsamfundet”, siger leder af lokalpolitiet politiinspektør Henrik Mikkelsen.

Årets samarbejdsplan indeholder seks indsatsområder for det tværfaglige samarbejde mellem politiet og lokale samarbejdspartnere. Fire af indsatsområderne er fortsættelser af igangværende indsatser. Politiet, kommuner og andre lokale aktører skal derfor som i tidligere år samarbejde om at forebygge kriminalitet hos børn og unge, om indsatsen mod indbrud og kriminelle bander samt om beredskabssamarbejdet mellem politi og kommuner. I 2014 skal der derudover gøres en særlig indsats for at forebygge voldelig ekstremisme og radikalisering hos mennesker med psykiske problemer, og der skal særligt fokus på unges salg og brug af euforiserende stoffer.

“Salg og brug af euforiserende stoffer skaber betydelig utryghed, ikke mindst i flere af politikredsens mindre bysamfund. Derfor skal kommunerne og lokale aktører i 2014 i højere grad bidrage med lokal viden og erfaring på området. Lokalrådene skal bl.a. med afsæt i disse bidrag diskutere, hvordan de lokale aktører bedst kan sætte ind med forebyggende initiativer, der kan supplere det pres, som politiet i forvejen lægger på de personer, der mistænkes for salg af euforiserende stoffer”, siger Henrik Mikkelsen.

 

Samarbejdsplanen er et resultat af drøftelser i kredsrådet, hvor politidirektøren for Midt- og Vestsjællands Politi sammen med politikredsens 10 borgmestre sætter den strategiske retning for de væsentligste lokale indsatsområder. Flere af samarbejdsplanens aktiviteter er forankret i lokalrådene, hvilket sikrer, at indsatserne bedst muligt tilrettelægges efter de lokale behov og forhold.

Politi Døgnrapporter: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *