Kom godt fra land når du skal ud og sejle

 

Nyhed:

 

Kom godt fra land når du skal ud og sejle

 

Sommeren er lige om hjørnet, og det kan bl.a. mærkes på det stigende antal borgere, der søger mod vandet og alle de aktiviteter, man kan lave her. Fyns Politi ønsker alle der færdes på eller ved vandet omkring Fyn og øerne en god, sikker og tryg oplevelse, og derfor kommer her et par gode råd.

 

Fyns Politi har netop gennemført årets første søkontroller i den forgangne uge omkring Sydfyn. Godt 30 fartøjer blev kontrolleret. Fem blev sigtet for at sejle mere end de tilladte fem knob, en blev sigtet for ikke at mangle den lovpligtige ansvarsforsikring og en enkelt sejlende blev sigtet for ikke at have medbragt lovpligtig redningsvest.

I 2021 havde Fyns Politi en række indsatser på vandet omkring Fyn, og dette gentager sig i år. Vi vil også i 2022 være til stede rundt omkring langs de fynske kyster og i havne, ligesom vi vil anvende vores droner – alt sammen for at sikre, at borgere trygt kan opholde sig på og ved vandet.

 

Det handler om sikkerhed og tryghed

Politikommissær Henrik Strauss der står for Fyns Politis søkontroller fortæller: – Ligesom på land, så har vi fokus på sikkerhed og tryghed, når vi patruljerer på havet, og det er også det vi kigger efter, når vi møder sejlere, surfere og andre borgere der færdes på og ved vandet.

På søkontrollerne kontrollerer politiet bl.a. hastighed, redningsveste, certifikater, forsikring og promille. Husk derfor at kontrollere, at veste til alle ombordværende er godkendte og i god stand – og passer til dem, som skal anvende dem. Her ved sæsonstart minder vi også om, at redningsvest skal anvendes – eller i hvert fald medbringes – når I bevæger jer ud på paddleboard eller i kajak.

– I mange tilfælde er det uvidenhed, når de sejlere vi møder ikke overholder loven. Derfor gør vi også rigtig meget ud af at vejlede og få en god dialog med dem vi møder på vores kontroller, siger Henrik Strauss og tilføjer:  – Heldigvis møder vi hovedsageligt glade sejlende, der tager hensyn til egen og andres sikkerhed og overholder reglerne, så vi ser frem til endnu en god sæson.

 

 

Kan være farligt og dyrt
Og udover at det er farligt at overtræde de gældende regler, er det også dyrt! Bøden for at sejle for hurtigt inden for 300 meter fra kysten eller i de særlige områder omkring Middelfart og Svendborg er 5.000 kr. første gang og 10.000 kroner anden gang.

Ud over kontrollerne til søs har Fyns Politi en god dialog med de fynske kommuner og et godt samarbejde med de øvrige politikredse, så myndighederne i fællesskab sikrer de bedste rammer for alle dem, som nyder sommeren på vandet og i havnene.

Sejladsreglementet for Fyns Politi:

Sejlads

Særlige regler for sejlads i Fyns Politis område.

Fyns Politi har som supplement til gældende regler, havnereglementer m.v. om sejlads udstedt et sejladsreglement for kyststrækningen i Fyns Politikreds. Sejladsreglementet er udstedt i medfør af ordensbekendtgørelsen § 14, stk. 3, hvorefter der kan fastsættes regler med henblik på at forebygge hindringer eller ulemper for anden sejlads eller for badning. Sejladsreglementet gælder som udgangspunkt for sejlads med motorbåde og for brætsejlads.

Sejladsreglement Fyns Politikreds

 

Fyns Politi kan i øvrigt henvise til relevante regler om sejlads m.v., herunder vandscooterbekendtgørelsen, som f.eks. kan findes på retsinformation.dk. Fyns Politi kan desuden henvise til visse kort f.eks. på miljøstyrelsens hjemmeside i forhold til Natura2000-områder, soefartsstyrelsen.dk samt geofyn.dk. Visse kommuner tilbyder desuden kormateriale på deres hjemmesider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *