Syv personer idømt fængselsstraf for produktion af skunk i tre forskellige laboratorier

Retten i Herning har idømt syv personer – seks mænd og en kvinde – fængselsstraffe på mellem 10 måneder og 2 år og 3 måneder for skunkproduktion. To af de dømte har udbedt sig betænkningstid.

Et skunklaboratorie i Skjern, et skunklaboratorie i Herning og et skunklaboratorie i Randers. Det var, hvad Midt- og Vestjyllands Politi i efteråret 2020 kom på sporet af, da et større efterforskningsarbejde mod store mængder af skunkproduktion blev sat i gang. Nu har retten i Herning idømt i alt syv personer fængselsstraffe for at drive og stå bag laboratorierne.

”Jeg er meget tilfreds med de domme, som retten er kommet frem til, og jeg synes, det er det helt rigtige resultat i en sag, der har kørt over 10 retsdage. Vi har fået dømt nogle bagmænd, hvilket jeg er meget tilfreds med,” siger Nanna Krøyer Lundhøj, der er anklager hos anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi.

Sagen omhandlede i alt knapt 100 kilo hash, som de syv personer blev kendt skyldige i at have produceret i forskelligt omfang. Ved ransagningerne i efteråret blev der beslaglagt henholdsvis 846, 616 og 334 cannabisplanter, mens flere af de dømte også er blevet tiltalt for at have stjålet el til skunkproduktionen for et samlet beløb på flere hundredetusinde kroner.

Bagmænd, administratorer og gartnere

To af de dømte – et kærestepar bosiddende i Herning bestående af en mand på 35 år og en kvinde på 34 år – er blevet kendt skyldige i rollen som bagmænd og har fået henholdsvis 2 år og 3 måneders fængsel og 2 års fængsel. Begge modtog deres dom fra retten i Herning onsdag eftermiddag.

Ud over de to bagmænd er også to personer i alderen 37 år og 28 år, der har fungeret som henholdsvis administrator og gartner på skunklaboratoriet i Skjern, blevet idømt hhv. 1 års fængsel og 10 måneders fængsel.

En administrator på 34 år og en gartner på 32 år med relation til skunklaboratoriet i Randers, der i efteråret blev ransaget med hjælp fra Østjyllands Politi, har fået hhv. 1 år og 3 måneders fængsel og 1 års fængsel.

I Herning er den formodede gartner – en 39-årig mand – blevet idømt 1 år og 3 måneders fængsel samt udvisning.

Alle de syv dømte er vietnamesiske statsborgere, hvoraf fire af dem har boet mange år i landet. Én blev altså udvist af Danmark, og de seks øvrige blev tildelt en advarsel om udvisning. Heraf fandt retten, at der var risiko for, at to kunne være menneskehandlet.

”Sagen er lidt speciel – selvom vi før har ført sager med skunklaboratorier – idet vi sjældent ser, at der er tvivl om, hvorvidt de dømte har været udsat for menneskehandel eller ej, hvorfor de ikke kunne udvises,” siger Nanna Krøyer Lundhøj.

De syv dømte har alle siddet frihedsberøvet siden deres anholdelser, der fandt sted den 12., 19. og 27. august 2020 samt den 4. september 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *