Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 6. marts 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 9.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 9.00 en 48-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for sammen med en 50-årig mand at have begået røveri mod 39-årig bekendt på hans adresse i Tilst. Ved røveriet, der fandt sted i begyndelsen af februar, blev den 39-årige slået flere gange med knytnæve og bidt af en hund, som blev pudset på ham.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og derfor ønsker Østjyllands Politi p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

Fængslet for indbrud og databedragerier

Retten i Aalborg varetægtsfængslede torsdag en 22-årig mand og en 31-årig kvinde, der begge er rumænske statsborgere, i fire uger. De to personer sigtes for en række indbrud og efterfølgende databedragerier, hvor de forurettede er ældre borgere.

Særlig Efterforskning Vest har efterforsket sagen, og den har påvist, at manden har henvendt sig hos de forurettede og nærmest som en ”listetyv” har formået at stjæle hævekort, der senere er misbrugt af primært kvinden.

Forholdene er begået i det nordlige og sydlige Jylland.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, og Særlig Efterforskning Vest ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

**

 

35-årig mand i kritisk tilstand efter trafikulykke

En 35-årig mand er fortsat i kritisk tilstand efter, at han torsdag kl. 12.08 var involveret i en trafikulykke i Odder. Manden kom kørende over en jernbaneskæring uden bomme på Århusvej, da hans bil blev ramt i siden af letbanetoget, der kom kørende fra Odder. En helikopter fløj efterfølgende manden til hospitalet i Skejby. Jernbaneskæringen ligger ved en mindre vej, der fører til en privat ejendom.

En bilinspektør skal nu klarlægge de nærmere omstændigheder, og indtil den rapport ligger klar, ønsker Østjyllands Politi ikke oplyse yderligere detaljer om ulykken.

**

 

100 computere stjålet fra skole

Grønhøjskolen på Nørreled i Øster Tørslev ved Randers opdagede torsdag morgen, at der havde været indbrud på skolen, og at gerningsmændene havde stjålet omkring 100 bærbare computere af mærket Dell.

Indbruddet er sket i tidsrummet mellem onsdag kl. 22.00 og torsdag kl. 7.00, og Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, som har set mistænkelige personer eller køretøjer omkring skolen i det tidsrum.
Politiet hører også gerne fra dig, hvis du får tilbudt billige Dell-computere, som kunne stamme fra indbruddet.

Oplysninger kan gives til politiet via tlf. 114.

**

 

Bil fløj ind i skov – bilisten sigtet for spritkørsel

En 19-årig mand slap umiddelbart heldigt fra et biluheld natten til fredag på Hadstenvej i Randers SV. Den 19-årige var på vej ad Hadstenvej i nordlig retning, da han kl. 2.59 mistede kontrollen over bilen, kom over i den modsatte vejbane og ramte ind i grøften. Han havde så meget fart på, at bilen lettede mange meter over jorden og fløj omkring 20 meter ind i en mindre skov på stedet.

En forbipasserende så bilen ligge i skoven, og den 19-årige mand stod ved siden af. Den forbipasserende ringede 112, og den 19-årige blev kørt på hospitalet. Han kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Politiet mistænkte den 19-årige for at køre spritkørsel, og han erkendte, at han havde fået for meget at drikke, inden han satte sig ind i bilen. Han blev på hospitalet sigtet for spritkørsel.

**

22-årig udsat for røveri på gaden

En 22-årig mand anmeldte fredag morgen kl. 5.00, at han netop var blevet udsat for røveri omkring Maren Smeds Gyde i Aarhus C tæt på McDonalds.

Ifølge mandens forklaring kom en mand hen til ham og spurgte, om han måtte få en smøg. Det gav den 22-årige ham, hvorefter de gik lidt ved siden af hinanden. Pludseligt tog den fremmede mand fat om halsen på den 22-årige og sagde, at han ville stikke ham ned, hvis han ikke fik dankort og pinkode.

Den 22-årige gav ham dankort uden kode og nogle få kontanter, hvorefter gerningsmanden stak af fra stedet.

Gerningsmanden beskrives som:

• Mellemøstlig af udseende
• Ca. 25 år
• Ca. 185 cm høj
• Sort, kort, krøllet hår og kort fuldskæg
• Iført grå sweatshirt med hætte og mørke jeans
• Talte dansk

Har du oplysninger om gerningsmanden, kan du ringe til Østjyllands Politi via tlf. 114.

**

 

Tre personer sigtet for specialpatrulje-besøg

Et godt tip førte torsdag kl. 22.18 til, at Østjyllands Politis specialpatrulje troppede op på en adresse i Randers NØ. I lejligheden sad den 40-årige kvindelige beboer sammen med sin 38-årige mandlige ven.

Den 38-årige havde en mindre mængde amfetamin i den bæltetaske, han havde på, og da kvinden fik at vide, at politiet ville ransage lejligheden, fortalte hun, at hun havde noget amfetamin liggende i fryseren. Amfetaminen blev beslaglagt og både mand og kvinde blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Mens betjentene var i gang med ransagningen, kom en anden 38-årig mand pludseligt på besøg. Han virkede noget overrasket og nervøs, da han så politiet, og det havde han en god grund til. Han havde nemlig også amfetamin på sig, og han blev derfor også sigtet.

**

 

To mænd anholdt efter flugt fra politiet

To mænd på 23 og 34 år forsøgte torsdag aften kl. 23.35 at flygte fra politiet – uden held. Den 23-årige førte en knallert med sin ven bagpå, da de på Gl. Hadsundvej i Randers pludseligt befandt sig bag en politibil. Patruljen så nu, hvordan de to mænd fik travlt med at vende knallerten for at køre i den modsatte retning, og en af betjentene steg ud og råbte, at de skulle standse.

I stedet forsøgte mændene at stikke af. Det gik dog knap så godt, da de kort efter kørte ind i et hegn, så knallerten væltede. Nu fortsatte den 23-årige flugten til fods, mens den 34-årige overtog knallerten og kørte videre. Han styrtede dog snart igen, og de to betjente fik løbet begge mænd op og lagt dem i håndjern.

Det viste sig, at den 23-årige ikke har kørekort til stor knallert, og det var derfor, han havde forsøgt at flygte. Han blev sigtet for at køre uden førerret, for at have en person bagpå og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Hans 34-årige ven blev sigtet for at sidde bag på en knallert for ikke efterkomme politiets anvisninger.

**

19-årig mand anholdt for narkosalg

En patrulje fra Østjyllands Politi fik torsdag kl. 15.30 mistanke til to mænd, som kørte rundt på Haslevej i Åbyhøj. Betjentene fik føreren af bilen til at standse, og da det lugtede kraftigt af hash fra køretøjet, besluttede patruljen at foretage en ransagning.

Begge mænd blev visiteret og i den 19-årige passagers underbukser, fandt betjentene nogle poser med hash og skunk.

I hans ene lomme lå der en seddel med noget, der lignede et regnskab, og det fik politiet til også at ransage den 19-åriges hjem i Aarhus. Her blev der fundet flere stoffer og yderligere tegn på, at han solgte narko. Han blev derfor sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

**

Narkobilist anholdt få meter fra politigården

En 28-årig mand gjorde i den grad politiet opmærksom på ham selv, da han kl. 00.35 natten til fredag kørte hen foran porten til politigården i Aarhus C, hvor han holdt og fumlede lidt med lyset, der blinkede frem og tilbage.

Et par betjente gik ud for at se nærmere på manden, som sad bag rattet og virkede noget fjern i blikket. Han nægtede at komme ud, selv om betjentene gentagne gange bad ham om det, og han havde låst bildørene. En patruljebil blev parkeret bag mandens bil, så han ikke kunne flygte. Herefter fik den 28-årige at vide, at politiet ville knuse et vindue og anholde ham med magt, hvis han ikke selv kom ud. Det fik ham til at opgive og overgive sig.

Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. Den 28-årige erkendte, at han var påvirket af kokain, og at det nok var stofferne, der var skyld i hans mærkelige adfærd.

**

Brand i lejlighed

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 20.46 en anmeldelse om, at der var brand i en lejlighed på I. Christensens Gade i Brabrand. Da politi og brandvæsen ankom var der tydelige flammer fra lejligheden, og alle beboere i opgangen blev evakueret.

Omkring en time efter anmeldelsen var branden slukket, og lejligheden havde fået større skader. Ingen personer kom umiddelbart til skade. Brandårsagen er endnu ukendt.

**

Mand uden kørekort fik beslaglagt bil og stoffer

En 35-årig mand mistede natten til torsdag sin bil og en pose med amfetamin, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV. Da manden blev bedt om at vise sit kørekort, måtte han erkende, at han ikke havde et. Det havde han nemlig fået frakendt. Den 35-årige virkede påvirket, og betjentene sigtede ham for narkokørsel og for at køre uden førerret.

I hans lomme fandt betjentene en pose med amfetamin, som manden dog nægtede at kende til. Han havde blot samlet en pose op uden at se, hvad der var i, forklarede han. Han slap dog ikke for en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer.

Da den 35-årige tidligere er blevet standset i bil uden kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

Sigtet for at have kniv i bilen

En 19-årig mand blev torsdag kl. 20.00 anholdt og sigtet for at overtræde knivloven, da han og to venner blev standset i en bil på Rytoften i Hasle. Betjentene havde mistanke til, at de tre mænd havde noget ulovligt på sig, og alle blev visiteret og bilen blev ransaget. Under et sæde lå en stor kniv, som den 19-årige erkendt var hans.

Han fortalte, at han brugte den til et byggeprojekt derhjemme. Han havde dog svært ved at forklare, hvad det var for et projekt, og hvad kniven lavede i bilen.
Han blev derfor anholdt og sigtet. Betjentene fandt ikke yderligere, og mandens to venner fik lov til at gå fri.

**

Udenlandsk butikstyv fik straksbøde

En medarbejder i SuperBrugsen i Hinnerup tog torsdag kl. 14.40 en 35-årig mand på fersk gerning i at stjæle fra butikken. Den 35-årige gemte nogle varer og gik mod indgangspartiet, hvor han ventede på, at nogen kom ind i butikken, så dørene åbnede, og han kunne gå ud.

En vaks medarbejder havde dog lugtet lunten og tog fat i den 35-årige, så snart han trådte ud af butikken. Det viste sig, at tyven havde stjålet forskellige varer for nogle få tusinde kroner.

Politiet blev tilkaldt, og da den 35-årige er udenlandsk statsborger uden bopæl i Danmark, blev han anholdt, sigtet for tyveri og fik tildelt en straksbøde, som han skulle betale med det samme.

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 14.05 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 40-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 67-årig kvinden. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til.

Torsdag kl. 14.35 skete der et færdselsuheld i krydset Søren Frichs Vej/Vestre Ringgade i Aarhus C. En 47-årig kvindeligt bilist svingede til højre ad Søren Frichs Vej og ramte ind i en 20-årig mand, som kom cyklende ligeud.

Torsdag kl. 21.05 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Aarhus V.

Torsdag kl. 22.50 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tebbestrupvej i Randers SV.

Torsdag kl. 23.35 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Langelandsgade i Aarhus C. I første omgang opgav manden en andens personnummer, men det fandt politiet hurtigt ud af, og den 24-årige blev derfor også sigtet for at opgive falsk id.

Natten til fredag kl. 1.30 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for at køre sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hammelvej i Laurbjerg ved Langå.

Natten til fredag kl. 2.20 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Mandalsvej i Aarhus N. Da han flere gange inden for kort tid er blevet sigtet for at køre, selvom han er frakendt kørekortet, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Ndr. Strandvej i Ebeltoft begået mellem onsdag d. 4/3 kl. 23.50 og torsdag d. 5/3 kl. 6.50
• På Jelshøjvej i Højbjerg begået mellem tirsdag d. 3/3 kl. 12.00 og torsdag d. 5/3 kl. 8.51
• På Hovedgaden i Lyngsbæk i Ebeltoft begået torsdag d. 5/3 11.15
• På Søndre Molsvej i Vistoft ved Knebel begået torsdag d. 5/3 mellem kl. 10.30 og kl. 13.45
• På Kallehavevej i Tebbestrup ved Randers SV begået fredag d. 6/3 kl. 3.25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *